Това се вижда от сайта(link is external) на държавната компания, съобщи Дневник(link

...
Това се вижда от сайта(link is external) на държавната компания, съобщи Дневник(link
Коментари Харесай

Кристиян Кръстев се уреди с пост в НКЖИ frognews.bg

Това се вижда от сайта(link is external) на държавната компания, заяви " Дневник " (link is external). Справка в Търговския указател удостоверява, че Кръстев е в Управителния съвет на НКЖИ, като смяната в събитията е вписана на 15 декември т.г., а като съображение се сочи заповед на транспортния министър от 8 декември.

На същата дата Кръстев напусна зам.-кметския пост, оправдавайки се с " персонални аргументи ". 

 

" Борих се много време за един конкурс, спечелил съм го и считам, че би трябвало да се развъртвам и да допълням моята експертиза в превоза ", разяснява тогава Кръстев пред Българска телеграфна агенция.

 
Кристиан Кръстев бе назначен за зам.-кмет по превоза няколко седмици, откакто през ноември на 2019 година Фандъкова завоюва четвъртия си мандат. Преди това той бе зам.-министър на превоза в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 г. 

Като зам.-кмет със същия сектор Кръстев се прочу с няколко скандални публични поръчки.

 

През април 2020 година, скоро откакто в София бяха въведени ограничения против ковид и откакто Фандъкова разгласи, че в общината ще би трябвало да се стягат коланите, Кръстев даде началото на конкурс за покупка на нови първокласни коли за подчинената му дирекция " Транспорт ". След като към тази поръчка избухна скандал, Фандъкова разяснява, че в този момент не е моментът да са купуват коли, след което процедурата тихомълком бе прекъсната.

 

Преди няколко седмици тя още веднъж бе оповестена.  Доскорошният зам.-кмет е и създател на публичната поръчка за създаване и поддръжка на осветлението в София, към която също избухна скандал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР